Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις σχέσεις μας.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος διότι από τα σχόλια που διαβάζω, έχω την εντύπωση ότι σ’ αυτό το ιστολόγιο, είναι έντονη η παρουσία της νεολαίας.
 Έτσι θα ήθελα να συνεχίσουμε και ο ένας με τον άλλο να φτιάξουμε μια ισχυρή φωνή, που αύριο θα αποτελούμε το καθημερινό «ευχάριστο ξύπνημα» της Δημάρχου ή του Δημάρχου και θα προτείνουμε, θα απαιτούμε και θα νουθετούμε την εξουσία για το καλό του τόπου μας και των ανθρώπων του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι απαξιώνω και τη σοφία των γηραιοτέρων που πάντα είναι χρήσιμη.
 Νιώθω την ανάγκη όμως να παρέμβω απόψε και να σας επισημάνω ότι, όπως σας είχα τονίσει και σε προηγούμενη ανάρτηση οι Μαυρογυαλούροι της πολιτικής μας ζωής, διαπιστώνοντας ότι χάνουν το παιχνίδι, θα προχωρούν ολοένα και σε μεγαλύτερες γελοιότητες.


 Αφορμή στη σημερινή μου παρέμβαση αποτελεί το σχόλιο κάποιου φίλου στην προηγούμενη ανάρτηση, που αναφέρει:
 «Οι Νιγριτινοί θα βάλουν τέλος, αλλά όλοι οι άλλοι θα βάλουν τους Νιγριτινούς τέλος.
Αν ενωθείτε οι Νιγριτινοί θα ενωθούμε και οι υπόλοιποι από τους 3 δήμους. Γιατί ντε και καλά Νιγριτινός δήμαρχος. Μόνο εσείς είστε οι έξυπνοι και οι άλλοι χαζοί και ακατάρτιστοι; Δεν την άκουσα τη Μήκα να μιλάει για προβλήματα κανενός άλλου δήμου παρά της Νιγρίτας. Η Μήκα είναι καταρτισμένη άρα που; Στα δικά της προβλήματα. Για τις άλλες περιοχές μούγκα και αντε στο καλό ε; Περιμένετε 3-4 μερούλες ακόμη.»
 Θέλω να σου πω λοιπόν αγαπητέ πατριώτη Βισάλτη, ότι στο σχόλιο που αναφέρεσαι, η επίκληση σε Νιγριτινούς, είναι εμφανέστατο ότι αφορά τις ενδονιγριτινές έριδες και μόνο. Είναι ηλίου φαεινότερο δε, ότι με το σχόλιό σου εσύ, προσπαθείς να δημιουργήσεις κόντρες και αντιπαραθέσεις που θα σε ενδιέφεραν και θα σε βόλευαν προσωρινά. Και αυτό σου υπογραμμίζω ότι είναι επικίνδυνο για όλους μας και γι’ αυτό ένιωσα την ανάγκη να παρέμβω.
Θέλω να σου τονίσω επίσης ότι ένας και μόνο συνδυασμός  θα μπορούσε να κατηγορηθεί για στείρο και εξτρεμιστικό τοπικισμό και αυτός είναι ο συνδυασμός του κ. Καλαϊτζή. Αν η κα Μήκα και ο συνδυασμός στης ήθελαν να δημιουργήσουν τέτοιο θέμα θα ήταν το ποιο εύκολο, καθώς τα αποτελέματα είναι καθαρή και αδιάψευστη εικόνα.
Σου τονίζω λοιπόν φίλε μου ότι ο κ. Καλαϊτζής είναι ο μόνος υποψήφιος που "εντός έδρας" πήρε το εκπληκτικό ποσοστό του 66% ενώ η κα Μήκα πήρε μόνο 20% ενώ οι άλλοι 3 υποψήφιοι διασύρθηκαν κυριολεκτικά με 5,73%, 5,84% και 0,79%.
 Βέβαια οι άνθρωποι εκεί έκαναν την επιλογή τους και όλοι οι άλλοι το σεβόμαστε, πολύ περισσότερο σκεπτόμενοι ότι μπορεί να υπέστησαν και πιέσεις ή ψυχολογικούς εκβιασμούς, σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε τον τρόπο που άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.
 Θέλω να σου πω επίσης ότι οι κάτοικοι του Δήμου Νιγρίτας, είχαν την τιμή να εκπροσωπούνται στο Δημοτικό συμβούλιο, από δυσανάλογα υψηλό -σε σχέση με τα πληθυσμιακά δεδομένα των τοπικών διαμερισμάτων -  αριθμό δημοτικών συμβούλων που δεν είχαν "έδρα" το Διαμέρισμα Νιγρίτας.
 Θέλω να σου τονίσω επίσης, ότι η κα Μήκα και ο συνδυασμός της, είχαν την τιμή να αναδειχθούν πρώτοι σε ένα και μόνο τοπικό διαμέρισμα του πρώην Δήμου Νιγρίτας. Αυτό του Φλαμπούρου, δηλαδή το πλέον παραμελημένο και απαξιωμένο από τις Κεντρικές κυβερνήσεις χωριό του Δήμου Νιγρίτας μέχρι να δημιουργηθούν οι Καποδιστριακοί Δήμοι. Κάτι που κάνει καταφανέστατη την αλληλοεκτίμιση που έχει πλέον δημιουργηθεί μεταξύ τους.
 Αν ψάξεις στα αποτελέσματα του πρώην Δήμου Βισαλτίας, θα βρεις άκρως αντίθετα φαινόμενα, χωριών που είναι κοινό μυστικό, ότι αισθάνονται παραμελημένα και παρατημένα από την μέχρι τώρα διοίκηση του Δήμου Βισαλτίας.
Ποιους βάζεις λοιπόν στο εσείς και με ποιο δικαίωμα προσπαθείς να οικιοποιηθείς τις απόψεις και τις λογικές άλλων συμπατριωτών μας.
Θέλεις να σου θυμήσω μήπως ποιος τορπίλησε την πρώτη προσπάθεια συνένωσης της περιοχής μας μέσω των Αγροτικών συνεταιρισμών;
Θέλεις να σου θυμήσω ποιος κατακρεούργησε τα όνειρα των αγροτών της περιοχής μας καταβαραθρόνοντας και κατακρυμνίζοτας την άλλωτε κραταιά Ενωση Γεωργικών συνεταιρισμών Βισαλτίας;
Ρώτησε κανένα συνεργάτη του κ. Καλαϊτζή. Εκεί δίπλα του θα είναι και θα ξέρει.
Αυτά όμως αγαπητέ μου φίλε καλό είναι να τα αφήσουμε στο παρελθόν και να δούμε το μέλλον. 
Ένα μέλλον που ξεκινάει σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα και την περιοχή μας, αλλά που πίστεψέ με σωστή διοίκηση του νέου Δήμου και με την δική μας βοήθεια και συνδρομή μπορεί να είναι λαμπρό.
Ο αυριανός Δήμος Βισαλτίας είναι ένα πανέμορφο κολιέ με 29 υπέροχα πετράδια, τα χωριά του, ναι και η Νιγρίτα χωριό είναι. Κάθε πετράδι έχει τη δική του ομορφιά, το δικό του χρώμα, τη δική του αξία. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ανεξάντλητες αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής και να φέρουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο. Η όποια ανάπτυξη της Νιγρίτας, της Μαυροθάλασσας, της Τερπνής, της Βέργης, του Δημητριτσίου κ.τ.λ. δημιουργεί νέες αναπτυξιακές δυνατότητες για όλες τις γύρω περιοχές.
Ασφαλώς και ο Νιγριτινός Δήμαρχός δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος, επειδή η Νιγρίτα είναι το μεγαλύτερο τοπικό Διαμέρισμα. Η αξιοσύνη και οι ικανότητες θα πρέπει να είναι ο οδηγός για την επιλογή μας.
Δεν θέλω να ξαναδώ λοιπόν, προσπάθειες για να δηλητηριαστούν οι μεταξύ μας σχέσεις, μέσα σε αυτό το ιστολόγιο.
Δεν πρέπει σπέρνουμε τη διχόνοια ανάμεσά μας, αντίθετα θα πρέπει να επιδιώξουμε συνεννόηση και με άλλα τοπικά διαμερίσματα που δεν ανήκουν στον Καλλικρατικό Δήμο Βισαλτίας. Για να ισχυροποιηθούμε και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες και  να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές μας δυνατότητες.
Ας μην μεμψημοιρούμε λοιπόν και ας επιλέξουμε ότι πιο άξιο και πιο ικανό ανθρώπινο δυναμικό έχει ο τόπος μας.

Τέλος σου παραθέτω σύνδεσμο για να δεις το πρόγραμμα της Μήκα που μάλλον δεν το διάβασες, διαφορέτικά δεν θα έγραφες για «μούγκα».
Αντιπαράθεσέ το με το όποιο πρόγραμμα του κ. Καλαϊτζή και αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι, θα διαπιστώσεις διαφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου