Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Τί του φταίει;

Κάποτε, στους εξωτερικούς τοίχους του Κλειστού Γυμναστηρίου Νιγρίτας, υπήρχε γραμμένο -για χρόνια ίσως- ένα σύνθημα που έλεγε: "της κοντής ψ...ής το μαλλί της φταίει". Το σύνθημα, αν και αισχρό και ανάρμοστο για ένα χώρο όπου βρίσκονται και αθλούνται μικρά κυρίως παιδιά..., παρέμεινε για αρκετά χρόνια γραμμένο στο συγκεκριμένο σημείο.
Θέλω να πιστεύω ότι πέρα από το βεβαρυμένο πρόγραμμα εργασίας, τον εργαζομένων στο τότε, ΕΑΚ Νιγρίτας, υπήρχε και μια σημειολογική αποδοχή του συνθήματος, που ήθελε να υπενθυμίζει στη νεολαία μας -εγώ τουλάχιστον ήμουν ένας από αυτούς-, το πόσο φθηνό, άνανδρο και στο τέλος αστείο είναι, τις εμφανείς αδυναμίες μας, να τις φορτώνουμε σε τρίτους.
Πρόσφατα παρακολούθησα τον τέως Δήμαρχο Νιγρίτας Ν. Βλαδίκα, σε τηλεοπτική εκπομπή, να υποστηρίζει ότι δεν θα δεχτεί από τη Ν. Δημοκρατία το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Νιγρίτας, ούτε ακόμη και τη στήριξη από το συγκεκριμένο κόμμα, επικαλούμενος ότι έχασε στις προηγούμενες εκλογές επειδή τον είχε στηρίξει το συγκεκριμένο κόμμα. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα είπε ο Νίκος, αλλά μάλλον το είχαν πει πριν τις συγκεκριμένες εκλογές και οι Δημότες του Δ. Νιγρίτας...
Τί του έφταιξε λοιπόν του πρώην Δημάρχου η υποστήριξη από το συγκεκριμένο κόμμα; Θα υπενθυμίσω ότι τρία χρόνια πρίν η Ν.Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές έλαβε το 53.26 %, ενώ μόλις 1 χρόνο μετά η Νέα Δημοκρατία στο Δ.. Νιγρίτας έλαβε το 47.35 %, ενώ οι συγγενείς πολιτικές δεξαμενές του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Αναγέννησης συγκέντρωσαν άλλο ένα 5% συνολικά.
Και μόνο από αυτό λοιπόν διαφαίνεται ότι άν ο Νίκος είχε δημιουργήσει ,με το έργο και την παρουσία του, μια μέτρια εικόνα εντός του χώρου του και μόνο, θα είχε εξασφαλίσει το 42% που  χρειαζόταν στον 1ο γύρο και θα είχε εκλεγεί  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ. Αντίθετα οι μόλις 53 επιπλέον ψήφοι που πήρε στον 2ο γύρο, σε συνδυασμό με τη δεδηλωμένη ανοιχτή στήριξη που του παρείχαν "μεγαλοστελέχη" τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΚΚΕ, είναι ηλίου φαεινότερο ότι του έφυγαν και δικοί του ψήφοι, δηλαδή δημότες του δικού του πολιτικού χώρου, που ψήφισαν στον πρώτο γύρο δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, αλλά στον 2ο γύρο επέλεξαν Δήμαρχο...

Ακούγοντας λοιπόν τον κ. Βλαδίκα να επικαλείται τη στερνή του γνώση, θα ήθελα να του υπενθυμίσω τα γεγονότα και μιας και προφανώς δεν έχει και πολύ καλή σχέση με τους αθλητικούς χώρους και πιθανότατα δεν θα είδε ποτέ του το συγκεκριμένο μήνυμα, να του το φέρω εις γνώσιν και προς παραδειγματισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου