Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Βρε τον Άρη μας...!!!


Καραμπινάτο σκάνδαλο στο "Ελπίς"




Την απόφαση της Δικαιοσύνης επιχειρεί να προκαταλάβει ο προϊστάμενος της Ά Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Α. Μουσιώνης, με την αιφνιδιαστική επαναφορά της Αικ. Μεταξάκη, διοικητικής διευθύντριας του νοσοκομείου «Ελπίς», η οποία είχε τεθεί σε προσωρινή αργία λόγω ποινικών διώξεων που εκκρεμούν εναντίον της.

Η κα Μεταξάκη δικάζεται την Τρίτη 14 Ιουνίου κατηγορούμενη για παθητική δωροδοκία, υπεξαίρεση, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση κ.α., ενώ μία δεύτερη δίκη εκκρεμεί εναντίον της για άλλη υπόθεση τον Οκτώβρη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ενδεικτικό της πρόθεσής του να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη είναι ο χρόνος που ο κ. Μουσιώνης επέλεξε να επαναφέρει την παυθείσα διευθύντρια. Λίγο πριν από τη λήξη του ωραρίου, στις 14:00, εξέδωσε απόφαση (Γ.0.200/10-6-2011) για την επαναφορά, μην αφήνοντας χρόνο αντίδρασης, αφού η δίκη γίνεται την Τρίτη και τη Δευτέρα οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν λόγω αργίας.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Υγείας έχει διαβιβάσει έγγραφο στο νοσοκομείο, με το οποίο γνωστοποιεί ότι η κα Μεταξάκη πρόκειται να δικαστεί κατηγορούμενη για σωρεία αδικημάτων.



Η υπόθεση, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, έχει σκοτεινό παρασκήνιο και πιθανότατα σχετίζεται με τη διεκδίκηση της διοίκησης του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», αν υλοποιηθεί πρόταση για συγχώνευση των δύο νοσοκομείων, οπότε το «Ελπίς» θα λειτουργεί ως παράρτημα και η θέση του διοικητή θα καταργηθεί.



Η zoulga.gr επικοινώνησε με τον κ. Μουσιώνη, ο οποίος απέφυγε να δηλώσει κάτι για την υπόθεση και περιορίστηκε να πει μόνο ότι «έπραξε το σωστό».

Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ελπίς» με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την ενέργεια του κ. Μουσιώνη, κάνοντας λόγο για «προφανή σκοπιμότητα» και «παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».

«Η ενέργεια του κ. Α. Μουσιώνη να ανακαλέσει τη διαπιστωτική πράξη, αγνοώντας προκλητικά τα παραπάνω, ενέχει προφανή σκοπιμότητα, από το γεγονός ότι γίνεται παραμονή (λόγω της 3μερης αργίας) της εκδίκασης της αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Ζ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών την Τρίτη 14-6-11 όπου το θέμα της προσωρινής παύσης θα ερευνηθεί στην ουσία από το δικαστήριο. Δεν μπορούσε ο κ. Μουσιώνης να περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου την Τρίτη 14-6-11; Γιατί τόση βιασύνη;

Το Σωματείο των Εργαζομένων καταγγέλλει τον αυταρχισμό, την αντιδημοκρατική και αλαζονική συμπεριφορά του κ. Α. Μουσιώνη καθώς και την παράνομη απόφασή του γιατί:
- όχι μόνο προσβάλλει κατάφωρα τα συλλογικά όργανα Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Α` Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι πάνω από 5 νοσοκομεία, αλλά και δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει ως μονοπρόσωπο όργανο διοίκησης

- παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, καθόσον οι έρευνες στο Νοσοκομείο συνεχίζονται και η κατάληψη της θέσης της Διοικητικής Διευθύντριας από την κα Μεταξάκη μπορεί να τις εμποδίσει.

- το χρονικό σημείο έκδοσης της απόφασης του κ. Α. Μουσσιώνη πριν την εκδίκαση από το δικαστήριο και ενώ έχουν περάσει 7 ολόκληροι μήνες που επεβλήθη στην κα Μεταξάκη η ποινή της προσωρινής της αργίας, μας γεννάται έντονα η υποψία για την σκοπιμότητα της καθόλα παράνομης απόφασης η οποία δεν δικαιολογείται ούτε από τυπικούς, ούτε από ουσιαστικούς λόγους» αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι απειλούν με κινητοποιήσεις για άμεση ανάκληση της απόφασης.
πηγή zougla.gr
Αυτοί είναι οι μεγάλοι "Μάνατζερς" που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος. Πραματευτάδες της ελπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου