Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Συμπαραστάτης του Δημότη ή....

Τη (σας παρακαλώ κ. Δήμαρχε, ενημερώστε τους συντάκτες σας, ότι το άρθρο δεν παίρνει ν όταν ακολουθούν κάποια σύμφωνα, έχουμε τους αστοιχείωτους "δημοσιογράφους", μην τα βλέπουμε και σε δημόσια έγγραφα) Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 και ώρα 21.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΙΑΚΟΓΙΑΣ» συνεδριάζει και πάλι το δημοτικό μας συμβούλιο και ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν θα είναι και πάλι η επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη.



Γνωρίζοντας το τί συνέβη στην προηγούμενη συζήτηση  για τη συγκεκριμένη επιλογή, θα ήθελα να ενημερώσω τους εκλεκτούς μας άρχοντες, ότι ο νομοθέτης επιζητεί Συμπαραστάτη του Δημότη και όχι Συμπαραστάτη των κομματαρχών του δήμου. Το γεγονός ότι υποψήφιοι πήγαν με τις δικές τους "σφαίρες επιρροής" και ακουμπώντας σε συγκεκριμένες πλάτες, καταδεικνύει ότι κανείς δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο του. Ούτε οι υποψήφιοι, ούτε οι "κριτές".
Προχωρώντας επίσης σε μια δική μου κρίση θα έλεγα ότι πράγματι υπήρχαν αξιόλογες υποψηφιότητες. Θα έλεγα επίσης ότι αν έκρινα αυστηρά τα βιογραφικά και μόνο, υπάρχει μια υποψηφιότητα που υπερέχει μακρά και που αν δεν υπήρχαν άλλοι αντικειμενικοί λόγοι -που δυστυχώς καίνε την υποψηφιότητά του- θα ήθελα πολύ να τον δω στη συγκεκριμένη θέση. 
Άρχοντές μου  και αγαπητοί υποψήφιοι, θα ήθελα να σας τονίσω ότι στη διαδικασία αυτή δεν κρίνονται μόνο βιογραφικά, κρίνεται και η συνολική παρουσία του υποψηφίου στα τεκταινόμενα του δήμου μας και η δυνατότητά του να ασχοληθεί με την καθημερινότητα των δημοτών. Δεν είναι πάρεργο η αποστολή του Συμπαραστάτη του Δημότη, ούτε συμπλήρωμα του μισθού, του κάθε υποψηφίου μπορεί να είναι.
Πολύ περισσότερο δεν είναι πεδίο εκπλήρωσης προεκλογικών "γραμματίων" και υποχρεώσεων. Γι' αυτό και θεωρώ βαρύτατο ολίσθημα την κατάθεση υποψηφιοτήτων από ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Σήμερα που γενικά το πολιτικό σύστημα δέχεται τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση των πολιτών, δεν μπορεί αυτοί που επιζητούν την ψήφο του, να μην θυσιάζουν και τα προσωπικά τους συμφέροντα ακόμη.
Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ αυτούς που μπήκαν στη διαδικασία επιλογής και δεν ψηφίστηκαν από κανέναν, γιατί αν μη τι άλλο, απέδειξαν ότι πιστεύουν σε μια αξιοκρατική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου